
żurek z kiełbasą

Rosół wywar mięsno-jarzynowy-składniki: woda, mięso drobiowe (kurczak zagrodowy) 33,6 g/100 g, mięso wołowe 15,6 g/100 g, marchew, pietruszka, cebula, seler,kapusta włoska, czosnek, imbir świeży, sól, przyprawy naturalne.
Zakwas-składniki: woda, mąka żytnia razowa, czosnek, sól, przyprawy naturalne.
InformaInformacja dla alergików i osób z nietolerancją pokarmową:
W naszej kuchni wykorzystujemy zboża oraz mąki ze zbóż zawierających gluten, jajka, ryby, orzechy, soję, mleko i produkty z mleka, seler, gorczycę, nasiona sezamu, wino białe i czerwone, owoce suszone (siarczyny). Istnieje prawdopodobieństwo, że minimalne ilości tych produktów mogą być obecne w potrawie nawet jeżeli nie są składnikiem jej receptury.